Μαρία Πέτρου

Η Μαρία Πέτρου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Βακαλό. Είναι συντηρήτρια και κατασκευάστρια πολλών αντικειμένων τέχνης, συγγραφέας και μεταφράστρια, μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Έζησε πολλές περιπέτειες γυρίζοντας επί είκοσι χρόνια όλη την Ελλάδα, ως ερευνήτρια πεδίου της Ελληνικής χλωρίδας. Έγραψε τον πρώτο παγκοσμίως πλήρη οδηγό πεδίου για τα ορχεοειδή της χώρας μας ‘Οι Ορχιδέες της Ελλάδας’, με φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου φύσης Νίκου Πέτρου, που εκδόθηκε στα Ελληνικά το 2009, και στα Αγγλικά το 2011 σε δική της μετάφραση, και τη συλλογή διηγημάτων φανταστικού ‘Η Αποτυχημένη Πριγκίπισσα και Άλλες Ιστορίες με Κακό Τέλος’ με το ψευδώνυμο Maria Stone, που εκδόθηκε το 2010, από τις εκδόσεις ΚΟΑΝ.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την Ελληνική ορχιδεοχλωρίδα στo ένθετο ‘7 ημέρες’ της εφημερίδας Καθημερινής, στο περιοδικό Γαιόραμα και στο περιοδικό της ΕΕΠΦ ‘Η Φύση’, καθώς και στο έγκριτο γερμανικό επιστημονικό περιοδικό Journal Europäischer Orchideen (JEO).

Μετέφρασε, μεταξύ άλλων, το Travel Book του οίκου Lonely Planet. Διηγήματά της έχουν παρουσιαστεί στα Λογοτεχνικά Εργαστήρια της ΑΛΕΦ. Ένα απ’ αυτά, ‘Για να Σώσουμε τον Κόσμο, και τη Γάτα’ δημοσιεύθηκε στη γερμανική ανθολογία επιστημονικής φαντασίας ‘Around the World in More Than 80 SF-Stories’ το 2016.

Tι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον κόσμο βιβλίου;
Δεν μπορώ να πω ότι με ώθησε κάτι. Από παιδί, διάβαζα κι έγραφα. Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα βιβλίο, για να διαβάζω σε μετρό, λεωφορεία, καφετερίες, αίθουσες αναμονής γιατρών κ.α. Και μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη (με εκατοντάδες βιβλία) όπου βρίσκω αμέσως αυτό που θέλω.
Εδώ και πολλά χρόνια διαβάζω σχεδόν αποκλειστικά λογοτεχνία του φανταστικού, με προτίμηση στον τρόμο, στα πρωτότυπα Αγγλικά βιβλία.

Οι αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι ο Michael Marshall Smith, ο Stephen King, ο John Connolly, ο Ray Bradbury, ο Simon R. Green, ο Neil Gaiman και η Tanith Lee.

Τι ετοιμάζω: Προσπαθώ να ισορροπήσω δύο συλλογές διηγημάτων φανταστικού και μισό μυθιστόρημα.

Η αποτυχημένη πριγκίπισσα και άλλες ιστορίες με κακό τέλος...

Maria Stone

Σε 13 ιστορίες, "παλιές όσο ο Χρόνος και φρέσκες σαν το πρωινό χιόνι", τραγικές, κωμικές, ή και τα δύο μαζί, η Maria Stone σας λέει, όσα ποτέ δεν θέλατε να μάθετε για τα "παραμύθια". Σας ξεναγεί σ' έναν κόσμο που ποτέ δεν φανταζόσαστε ότι υπήρχε όταν διαβάζατε τα παιδικά σας βιβλία.

Αγόρασε το βιβλίο από:
Ianos | Paper-Bookland | Ebooks.gr | Patakis


Οι Γάτες της Αφρικής

Μαρία Πέτρου

Δεύτερο κύμα ναυτίας με χτύπησε. Μόλις υποχώρησε πέρασα τρέχοντας το σαλόνι και μπήκα στην κρεβατοκάμαρα. Ακούμπησα πάλι στην πόρτα κι έκλεισα τα μάτια μου. Όταν τα ξανάνοιξα είδα μια μαύρη γάτα πάνω στο κρεβάτι μου. Τα γόνατά μου κόπηκαν, και κάποιος έσβησε τα φώτα.

Αγόρασε το βιβλίο από:
Captainbook | Protoporia