Σάρκινο Φρούτο

Επίτηδες γκροτέσκο, είναι πια συλλεκτικό. Λογοτεχνία με κεφάλαια που δεν ντρέπονται να απογυμνωθούν, όπως “Βαθιά στα σκατά” και “Θεοπάλαβη παρτούζα.” Αλλά θα θες να το μοιράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους, σαν ένοχη απόλαυση για να καταλαβαίνεστε.

Σάρκινο Φρούτο

Μιχάλης Μανωλιός

Μπορεί το μέλλον του ανθρώπου να βρίσκεται στ' άστρα, μπορεί όμως και να είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βγαλμένο απ τα χειρότερα δυστοπικά οράματά μας· μπορεί να είναι ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης στον κυβερνοχώρο, ένα τιτάνιο μαυσωλείο που ταξιδεύει στο αχανές διάστημα ή ένα σωστό τρελοκομείο με τα πιο εκκεντρικά δείγματα της ανθρώπινης φυλής· σε κάθε περίπτωση όμως θα συναντούμε μπροστά μας τις πιο δύσκολες αποφάσεις, κι ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε, ή προσπαθούμε να τις αγνοήσουμε, είναι αποκαλυπτικός για τη φύση του ανθρώπινου ζώου.

Φαινόμαστε πολύ σίγουροι για την εξελικτική μας πορεία, ίσως όμως να μην μας είναι τόσο εύκολο να πληρώσουμε το τίμημα για την τεχνολογική πρόοδο ή τη γνώση που επιθυμούμε· πιστεύουμε ότι η επαφή με μια άλλη μορφή έλλογης ζωής θα μας προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα στον αγώνα μας για την κατανόηση του νοήματος της ζωής, ίσως όμως να μην συμμερίζεται την άποψη αυτή και η άλλη πλευρά· νομίζουμε πως θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε απ τα στενά όρια του πλανήτη μας, ίσως όμως...

Οκτώ διηγήματα για τον τρόπο που αγαπούν, αποφασίζουν, συγκρούονται και πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αφετηρία οκτώ πιθανά μέλλοντα. Μέσον το εξπρές της επιστημονικής φαντασίας. Και προορισμός... κάτι που θα πρέπει ν ανακαλύψει ο καθένας μέσα του.

Περιεχόμενα
Η Σοκολάτα (1993)
Αγάπα τον, αγάπα τον, αγάπα τον (1993)
Ο Επιτάφιος (1992)
Χριστοπαναγίες (1992)
Σάρκινο Φρούτο (1998)
Η Άμυνα (1998)
Μόνο Ένα Παιχνίδι (1999)
Εξεταστική Περίοδος (1999)

Αγόρασε το βιβλίο από:
Μαλλιάρης | Ianos | Politeianet | Solaris

Reviews


Δεν υπάρχει διαθέσιμο το βιβλίο; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα προωθήσουμε το αίτημα στα κατάλληλα άτομα, ίσως να υπάρχουν αντίτυπα.